BORANG ONLINE ILMAM

NAMA PENUH
ALAMAT RUMAH
NO KAD PENGENALAN
JANTINA
ILMAM NEGERI
NO TELEFON
EMEL ANDA
PEKERJAAN SEKARANG/ JAWATAN
Saya akan membantu ILMAM di dalam bidang Dakwah
Penyelidikan
Penulisan
IT/Internet/Web
Sukarelawan
Fasilitator
Program Kemasyarakatan
Politik Dunia
Isu Palestin
Perubatan
Lain-Lain
Mohon Tuan/ Puan untuk berkongsi sedikit latar belakang pengajian sebelum ini (Contoh : jurusan pengajian di Mesir, tahun pengajian dan sumbangan yang boleh diberikan kepada ILMAM)

Saya mengaku segala kenyataan di atas adalah benar dan saya akan membantu Pertubuhan ILMAM Malaysia sekiranya diperlukan. Sekian, terima kasih.

 


Click here to create your own form.

Wednesday, 29 August 2012

Ilmam berterima kasih pada k'jaan S'gor dan JAIS

BULETIN ILMAM SELANGOR

Shah Alam –Ikatan Lepasan Mahasiswa Mesir ( Ilmam) cawangan Selangor berterima kasih kepada kerajaan negeri Selangor dan Jabatan Agama Islam (JAIS) kerana menerima baik cadangannya supaya JAIS menguruskan pendaftaran kemasukan sesi pengajian 2012/2013 bagi pelajar persendirian Selangor ke Universiti Al-Azhar Mesir.

Ilmam Selangor Mohd Farhan MadzlanMenurut kenyataan Ilmam, berita baik itu telah dimaklumkn oleh Exco Pengajian Tinggi dan Modal Insan Selangor, Dr Halimah Ali kepada Pengerusi Ilmam Selangor, Mohd Farhan Madzlan (kanan) semalam.

"Sebelum ini dilaporkan puluhan pemohon yang ingin menyambung pengajikan ke universiti tertua itu, menghadapi kesukaran untuk mendaftarkan diri apabila segala proses pendaftaran dilakukan sendiri, ditambah lagi kecelaruan maklumat dari beberapa pihak," kata kenyataan itu semalam.

Menurut Ilmam lagi, Kementerian Pengajian Tinggi ( KPT ) pula tidak menguruskan borang bagi pelajar yang tidak berjaya dalam ujian saringan sebelum ini, menambahkan lagi kesukaran mereka untuk melanjutkan pengajian ke sana.

"Ilmam Selangor berharap kepada seluruh pemohon agar menghantar borang pemohonan ke JAIS sebelum 5 September ini agar ia dapat diproses dengan segera.

"Penerbangan bagi pemohon ujian saringan ke-2 di Mesir dijangka bertolak sebelum 15 September ini. Persatuan Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir ( BKASM ) juga bersedia menerima kedatangan mereka dan akan mengadakan kelas intensif persediaan sebelum mereka mengahadapi ujian saringan akhir September ini," jelas kenyataan itu lagi.

Menurut Ilmam Selangor, pihaknya juga akan berusaha membantu semaksima mungkin kerajaan Selangor dan agensi-agensinya seperti program dakwah dan pendidikan negeri dan lain-lain lagi yang pernah dijayakan bersama.

Selain itu juga, Ilmam Selangor akan menganjurkan majlis kesyukuran dan doa selamat untuk meraikan pelajar ke Mesir bersama ibu bapa mereka pada 7 September ini.

Mereka yang ingin mendapatkan maklumat lanjut boleh menghubungi pengerusi jawatankuasa prihatin membantu pelajar ke Mesir, Mohd Firdaus Madzlan di talian 018-4601497.

1 comment:

Unknown said...

As claimed by Stanford Medical, It's really the ONLY reason women in this country get to live 10 years longer and weigh an average of 42 lbs less than us.

(And really, it has totally NOTHING to do with genetics or some secret diet and really, EVERYTHING to do with "how" they are eating.)

BTW, I said "HOW", and not "WHAT"...

Click this link to find out if this quick questionnaire can help you discover your true weight loss potential