BORANG ONLINE ILMAM

NAMA PENUH
ALAMAT RUMAH
NO KAD PENGENALAN
JANTINA
ILMAM NEGERI
NO TELEFON
EMEL ANDA
PEKERJAAN SEKARANG/ JAWATAN
Saya akan membantu ILMAM di dalam bidang Dakwah
Penyelidikan
Penulisan
IT/Internet/Web
Sukarelawan
Fasilitator
Program Kemasyarakatan
Politik Dunia
Isu Palestin
Perubatan
Lain-Lain
Mohon Tuan/ Puan untuk berkongsi sedikit latar belakang pengajian sebelum ini (Contoh : jurusan pengajian di Mesir, tahun pengajian dan sumbangan yang boleh diberikan kepada ILMAM)

Saya mengaku segala kenyataan di atas adalah benar dan saya akan membantu Pertubuhan ILMAM Malaysia sekiranya diperlukan. Sekian, terima kasih.

 


Click here to create your own form.

Monday, 9 March 2009

SALAM MAULIDUR RASUL


Salam Maulidur Rasul


Salam pujian dan syukur kepada Allah taala yang mengurniakan nikmat yang tidak terhingga kepada kita semua, solawat dan salam ke atas Junjungan Besar Nabi kita Muhammad SAW, dan kepada ahli keluarga Baginda, serta para sahabat radhiallahu anhum.

Saya selaku peneraju kepada Pertubuhan Ikatan Lepasan Mahasiswa Mesir (ILMAM) Pusat, mewakili semua ahli jawatankuasa ILMAM Pusat, dengan ini mengucapkan selamat menyambut Maulidur Rasul kepada semua muslimin dan muslimat, semua penduduk di Malaysia dan semua pelajar yang sedang menuntut ilmu di bumi Mesir.

Semoga dengan sambutan yang kira raikan tahun ini, menambahbaikkan lagi amalan kita dan ibadat serta fahaman dan aqidah ke arah yang lebih sempurna. Tidak lupa kepada amalan sunnah kita. Janganlah kita turut sekali beramal atau melakukan amalan-amalan yang sengaja diludahkan oleh musuh Islam Yahudi laknatullah dan proksinya untuk melihat Islam lemah dan kita lemah jua.

Akhirnya, tingkatlah amalan dan ibadat kita tanda sayangnya kita kepada Islam dan Baginda Nabi Sollalhu alaihi wasallam.

No comments: